FarEast 37R

Met de lancering van de FAREAST 37R heeft wedstrijdzeilen door toedoen van Simonis-Voogd definitief een andere betekenis gekregen. De duidelijk herkenbare romp en dek zitten propvol innovaties en zijn gebouwd met de grootste precisie om u een absolute kwaliteitsnorm te garanderen voor de ultieme race-ervaring met snelheden, waarbij de adrenaline door het lijf giert.Er breekt een nieuw tijdperk aan met de game changer. Wedstrijdzeilen zal nooit meer hetzelfde zijn. Ons team heeft alles uit de kast gehaald op innovatief gebied om een ultieme race-machine te creëren met tal van nieuwigheden, zowel boven- als onderdeks.

De toegewijde vakmensen van Fareast hebben al hun technologische vaardigheden in de strijd gegooid om deze innovatieve vondsten om te zetten in betrouwbare componenten, waarmee de optimale racer voor het professionele zeilcircuit is gecreëerd. Dit nieuwe meesterwerk benadrukt Fareast’s winnaarsmentaliteit: de beste willen zijn in alles wat ze doen.

De combinatie van de ervaring als leverancier van Olympische en World Championship teams en de expertise van Simonis-Voogd, bleek van onschatbare waarde tijdens de creatie van dit jacht.

De FAREAST 37R is ontworpen met slechts één doel voor ogen: de snelste 37 voets eenheidsklasse ter wereld worden. In dat perspectief biedt de boot een ultralichtgewicht romp/dekconstructie van koolstofvezel, waar een 1.200 kg zware bulbkiel aan hangt, wat resulteert in een ballast ratio van 60%, waarmee zeer hoge allround prestaties gegarandeerd zijn.

De moderne rompvorm met zijn rechte spiegel zorgt voor ongekende downwind rakken. Bootsnelheden van boven de 20 knopen zijn absoluut haalbaar. De koolstof mast van Seldén met dubbele running backstays stelt dit snelle jacht in staat om een groot square top grootzeil te voeren. De diverters op de achterstagen spannen de voorstag tijdens de upwind rakken om maximale hoogte te garanderen.

De deklayout is heel schoon doordat alle bedieningslijnen onderdeks lopen. Op de downwind rakken trekt men de asymmetrische spinnaker vanuit de ingebouwde chute in het voordek, waardoor geen voordekker nodig is. Hierdoor wordt het mogelijk de trim en snelheid tijdens manoeuvres vast te houden.

Dit vlijmscherp ogende jacht laat zien dat Fareast en Simonis-Voogd op de top van hun gezamenlijke kunnen opereren en onderstreept dat deze partnership leidt tot ware innovatie.

De ultralichtgewicht dek/rompconstructie van koolstofvezel, geinjecteerd met vinylesterhars, is voorzien van een extreem grote loden bulb aan een koolstof vin. De modulaire geproduceerde schotten, kiel en mastvoet zijn allemaal gemaakt in vrouwelijke mallen en op hun plek bevestigd met de grootste precisie.

Deze bouwwijze garandeert een bulletproof jacht, waarmee langdurig intensief wedstrijd gezeild kan worden. Gebouwd met een enorm oog voor detail, wat terug gevonden kan worden in de prachtig gevormde boegspoilers en het chute-systeem voor asymmetrische spi, welke perfect geïntegreerd in de schone deklayout. Deze unieke boegspoilers optimaliseren de luchtstroom de genua in voor maximale zeilprestaties. Als kroon op de kwaliteit van de FAREAST 37R is slechts de beste dekuitrusting (Harken), en tuigage (Seldén) gebruikt om tegemoet te komen aan de eisen voor topzeilen.

Technical Specifications FarEast 37R

SPECIFICATIES

Totale lengte 9,50 m
Lengte (lwl) 9,48 m
Breedte 2,95 m
Diepgang 2,10 m
Waterverplaatsing 1.800 kg
Grootzeil 41 m²
Fok 24 m²
Asym. spinnaker 120 m²
CE Klasse B
Ontwerp Simonis-Voogd